Programma

Op zaterdag 18 november zet Sinterklaas weer voet aan wal in Enschede. Samen met zijn Pieten vaart hij de haven binnen en bezoekt hij de binnenstad. Maar daar blijft het niet bij. Twee weken later, op zondag 3 december, organiseert de Sint weer een gezellige voorstelling in het Wilminktheater. Hieronder lees je meer over de intocht en het feest.


Zaterdag 18 november - Intocht Enschede

We kijken met z'n allen nu al uit naar de komst van Sinterklaas. Op zaterdag 18 november vaart de stoomboot met Sinterklaas en al zijn Pieten de haven van Enschede binnen. We hopen natuurlijk dat jullie daar allemaal weer bij zijn.

De stoomboot wordt rond 11.00 uur in de haven verwacht. Daarna zal de Sint vanaf 12.45 uur op zijn trouwe paard Americo door de binnenstad gaan en worden hij en alle Pieten op het stadhuis ontvangen. We verwachten dat Sinterklaas om ongeveer 13.45 uur bij het stadhuis aankomt. Kort daarna is de balkonscène.

Tijden
11:00 uur: Aankomst haven
12.15 uur: Vertrek haven
12:45 uur: Aanvang rondgang binnenstad
13:45 uur: Aankomst stadhuis
14.05 uur: Balkonscène


Route intocht Enschede

Zaterdag 25 november - Intocht Winkelcentrum Deppenbroek

Ook dit jaar zal een bonte stoet met Pieten, muziek-Pieten en natuurlijk met Sinterklaas en Americo, op zaterdag 25 november een bezoek brengen aan winkelcentrum Deppenbroek. Na een rondgang door de wijk zal de stoet omstreeks 13.30 uur bij het winkelcentrum aankomen. De intocht en het voorprogramma in het winkelcentrum beginnen een half uur eerder.

Wil jij Sinterklaas en de Pieten toezingen en misschien zelfs wel een handje geven? Kom dan zaterdag 25 november naar winkelcentrum Deppenbroek. Het belooft, net als vorig jaar, weer een geweldig feest te worden.

Tijden
13.00 uur: aanvang voorprogramma in het winkelcentrum en rondgang door de wijk
13.30 uur: aankomst Sint
15.00 uur: einde programma

Route intocht Deppenbroek

Zondag 26 november - Intocht Enschede Zuid

Natuurlijk brengt Sinterklaas ook dit jaar weer een bezoek aan Enschede Zuid! Om 12.00 uur start het programma. Na de intocht ontvangt Sint en zijn Pieten alle kinderen in Winkelcentrum Enschede Zuid. Hier gaat het feestje nog even door. Voor alle kinderen is warme chocolademelk met wat lekkers. De winkels zijn die middag geopend.

Op meerdere plaatsen in Enschede Zuid en in een groot deel van de winkels in Winkelcentrum Enschede Zuid zijn Sinterklaas-kleurplaten te verkrijgen. Lever je kleurplaat vóór donderdag 23 november in bij Vivant Bruinewoud of Bruna Enschede Zuid in Winkelcentrum Enschede Zuid. Wie weet win jij wel een leuke prijs!

Zien we jou zondag 26 november ook in Winkelcentrum Enschede Zuid? We gaan er een leuk feestje van maken!

Tijden
12.00 uur: Vertrek stoet vanaf Het Leunenberg
12.00 uur: Start programma winkelcentrum
13.00 uur: Aankomst bij het winkelcentrum
13.30 uur: Ronde door het winkelcentrum
14.15 uur: Einde programma

Route intocht Zuid (Let op: aangepaste route)

Zondag 3 december - Sinterklaasvoorstelling "Hoor de wind waait…"

De dagen rond 5 december zijn voor alle kinderen in Nederland extra spannend. Iedereen weet dat er een bijzondere verjaardag wordt gevierd. Maar waarom gaat dit jaar alles anders? Waar is de jarige Sint? En wat gebeurt er buiten met het weer? Waarom wordt het alsmaar kouder en kouder en waait er zo'n stevige wind?

Heeft het iets te maken met Jurre en Fleur, de kinderen die een apart verlanglijstje hebben gemaakt en niet kunnen wachten tot Sint en Piet op bezoek komen? Wat gebeurt er met de klok aan de muur in hun huiskamer? Het is allemaal heel vreemd en spannend. Toch wordt het nog veel vreemder als er aan de deur wordt geklopt en Jurre en Fleur eindelijk bezoek krijgen.

Wilminktheater Enschede
13.00 uur: aanvang voorstelling 1
15.30 uur: aanvang voorstelling 2

Prijzen
€5,00 > kinderen
€7,50 > volwassenen

Klik hier om kaarten te bestellen